“Er heerst een futloze sfeer op de werkvloer”

Hoe krijgen we meer positieve energie in de organisatie?

Aandacht. Aandacht. En nog eens aandacht. Mensen groeien als ze gezien worden. Als ze het gevoel hebben van betekenis te zijn. In de waan van de dag vergeten we dat snel. Ik vind het effect van een compliment magisch als deze echt gemeend is. De ontvanger voelt dat. De gever voelt dit ook. In mijn werk als verleidkundige kom ik in veel organisaties waar nauwelijks aandacht is voor het geven van echte aandacht terwijl de impact zoveel positieve energie oplevert. Raar is dat eigenlijk…

Een relatief gemakkelijk middel om mensen in hun kracht te zetten is benoemen wat ze goed doen. Zo simpel is het. Waarom vinden we dat in Nederland zo lastig? Zijn we het niet waard om beloond te worden voor inzet en werktijd?

Met name in veranderingsprocessen die staan of vallen met verandering van houding en gedrag ligt het voor de hand de mensen om wie het gaat extra positieve aandacht te geven. Om die reden heb ik de corporate complimentensessie bedacht met het doel positieve energie in de organisatie op te wekken. Het is de meest populaire sessie die van Verleidkundig Instituut wordt afgenomen.

Simpel. Mooi. Ontroerend. Krachtig. Budgetneutraal inzetbaar op elk gewenst moment en niet gehinderd door wat voor hiërarchie dan ook.

 

 

 

Corporate complimentensessie

De corporate complimentensessie is een totaal ervaring die – afhankelijk van het aantal mensen – een uur tot anderhalf uur duurt. De sessie kan ik op elke gewenste locatie geven. Ik heb voor zalen gestaan en honderden mensen tegelijk uitgenodigd met aandacht contact met elkaar te maken. De vorm die ik heb gekozen, zorgt ervoor dat mensen zich veilig voelen dat op te schrijven wat in ze opkomt. Iedereen ontvangt na afloop een A4tje vol met positieve feedback en kan niet herleiden van wie het compliment komt. Daar gaat het ook niet om. Belangrijk is wat er wordt opgeschreven en met welke intentie.
Na een korte introductie over de waarde van zien en gezien worden, is de conclusie dat we in NL niet zo goed zijn in het geven en ontvangen van complimenten. Het is ons niet geleerd en na mijn toelichting stel ik dan ook voor om met elkaar te oefenen. Na uitleg van een paar basisregels, gaat de sessie van start terwijl ik swingende muziek opzet. Na een kleine tien minuten zijn alle A4tjes vol geschreven die de deelnemers bij elkaar op de rug hebben geplakt.
Dan begint het plenaire voorlezen. Wat een vreugde! Ontroering ook. Vooral de mensen in ondersteunende functies krijgen niet of nauwelijks te horen dat hun werk van waarde is. Maar ook directeuren staat te kijken van wat er op hun vel papier staat geschreven. Hartverwarmend. Humoristisch.
Na afloop van de sessie gaat mijn opdrachtergever vaak in op mijn voorstel voor alle A4tjes een lijstje klaar te leggen zodat de vellen vol complimenten achter glas mee naar huis gaan. Of er wordt een Wal of Compliments genoemd in de organisatie opdat we niet vergeten hoeveel energie de mensen dagelijks leveren op het werk.

Voor wie

Voor iedereen die werkt in een organisatie.

Toepassing

Per afdeling in het klein. Op het personeelsfeest in het groot. Als uitsmijter van een evenement voorafgaand wekt mijn complimentensessie gegarandeerd positieve energie voor het diner of borrel.  Voor bij de kerstborrel, de nieuwjaarsreceptie, jaarlijkse personeelsfeest. You name it.

 

 

 

 


Competenties

Beïnvloeden

Verbinden

Vertrouwen

 Praktische informatie

 


Gewenste effect

 

(Zelf)vertrouwen opwekken en versterken.

Nieuwsgierigheid en belangstelling naar elkaar opwekken.

Persoonlijke informatie delen.

Verbinding versterken.

Top down en bottum up door elkaar heen husselen.

Hiërarchische verschillen tackelen.


Duur

 
Een complimentensessie duurt – afhankelijk van het aantal mensen – max anderhalf uur

Investering

 

Een complimentensessie kost € 1.500,-

exclusief BTW , reiskosten en evt. lijstjes

Inclusief voorgesprek met de opdrachtgever.

 

Verleidkunde in de praktijk

 

 

Volgend of leidend op de werkvloer?

De workshop Tango in het weiland voor de medewerkers van de gemeente Zutpen inspireert de deelnemers bij zichzelf te onderzoeken in hoeverre ze vooral volgend of leidend zijn op de werkvloer.

fijngevoeligheid en de effectiviteit van samenwerken

Op speelse wijze onderzoeken de collega’s van de gemeente Rheden de fijngevoeligheid en de effectiviteit van samenwerken. Tijdens de inspiratiedag staat de nieuwe koers van de gemeente centraal en in het bijzonder de vertaling daarvan bij Maatschappelijke Zaken.

Uurtje zilverpoetsen - glans aan je werk

Tijdens het uurtje samen zilverpoetsen gaan de poetsers met elkaar in gesprek over het nemen eigen verantwoordelijkheid en de glans die dat aan je werk kan geven.

Wat doe je nou precies??

Met ‘mijn’ geheime prep team bedenken en organiseren we een bijzondere middag voor de hele afdeling op een nabijgelegen kasteel. We maken gebruik van alles wat het prachtige landgoed te bieden heeft.

Goed en op de juiste plek bijknippen

Bijzondere gesprekken zij aan zijn in de paard en wagen op weg naar het snoeien van de bomen. Ze groeien beter als ze jaarlijks goed en op de juiste plek worden bijgeknipt. De verbinding met eigen functioneren is zo gelegd.

Waar is de passie?

In een grote tent bespreken de medewerkers van de provincie Drenthe het script van hun eigen film waarin ze verbeelden hoe ze hun passie vinden in hun werk.

 

 

 

 

Benieuwd hoe ik het bij jou in de organisatie aan zou pakken?

 

Vraag vrijblijvend een verkennend gesprek aan. Op basis van het gesprek maak ik een voorstel en pas deze naar de behoefte van de organisatie aan.