“De ‘we doen het altijd zo’ mindset is enorm”

Hoe zorg ik voor meer creativiteit op de werkvloer?

 

Dit hoor ik vaak in organisatie waar weinig creativiteit uit voort komt: ‘Het lijkt me nu zo fijn de mensen uit te dagen op een andere manier te kijken naar de uitdagingen waar we voor staan. Ook wil ik tegelijkertijd onderliggende issues naar boven halen omdat ze van invloed zijn op de onderlinge verbinding. Valt dat te combineren naast mijn verlangen deze groep een actieve rol te geven in het aanzwengelen van een andere manier van samenwerking. Hoe kan ik ze nu op prikkelende wijze kunnen uitnodigen creatief te denken?’

 

 

 

Workshop prikkel je creativiteit

Je kan op zoveel verschillende manieren mensen uitnodigen creatief te denken. Als mij wordt gevraagd een creatieve sessie te begeleiden, probeer ik tegelijkertijd andere onderliggende issues van de beoogde groep deelnemers helder te krijgen. Mijn uitgangspunt is dat ik naast het helpen opborrelen van creativiteit ook een verbindend element wil toevoegen. Je bent verleidkundige of je bent het niet. Op deze manier creëer ik voor mijn opdrachtgever een win win situatie. Een out of the box setting leent zich er prima voor ook andere gewenste effecten aan te zwengelen door alle deelnemers bijvoorbeeld een prikkelende opdracht van te voren te geven. Ze tijdens op de dag zelf te trakteren op een passende visualisatie of een zintuiglijk spel. Aan het einde van de sessie kan de groep terugkijken op een flink aantal creatieve ideeën voor een bepaalde Hoe Kunnen We-vraag en tegelijkertijd is er onder mijn (ver)leiding open en eerlijk gedeeld wat heeft geleid tot meer onderlinge verbinding.

Wie

Afdelingen, projectgroepen, directieteam, OR-leden, beleidsmakers, ect

Toepassing

Themabijeenkomst, afdelingsuitje, heidesessie, inspiratiesessie, seminar.

 


Competenties

Faciliteren

 Praktische informatie

 


Gewenste effect

 

Creatieve ideeën genereren

versterken onderlinge verbinding

aanspreken talent


Duur

 
Minimaal 3 uur tot maximaal 5 uur

Prijs van de training

 
De workshop Prikkel je creativiteit kost € 2.500,-
Inclusief voorbereiding en voorgesprek opdrachtgever
Exclusief BTW, reiskosten, locatie en catering,
De workshop kan ik In company geven. Voorkeur gaat uit naar een out of the office setting.
 

 

Verleidkunde in de praktijk

 

 

Creatieve brainstormbox

De ingrediënten uit deze verrassende creatieve brainstorm box inspireert de deelnemers vanuit een heel ander perspectief te kijken naar de gewenste uitdaging.

....

...

...

 

 

 

 

Benieuwd hoe ik het bij jou in de organisatie aan zou pakken?

 

Vraag vrijblijvend een verkennend gesprek aan. Op basis van het gesprek maak ik een voorstel en pas deze naar de behoefte van de organisatie aan.